Kdo sem

Razumevanje samega sebe nas bo osvobodilo.

Marjan Ogorevc, bioterapevt

Na vprašanje »Kdo sem« je preprosto nemogoče odgovoriti. Prvič, ker se spoznavamo skozi vse življenje, drugič, ker sama lahko vidim resnico drugače kot drugi, tretjič, ker se mi zdi nesmiselno pisati o svojih osebnosti, značaju, navadah, plusih, minusih itn., saj tovrstne informacije nikomur ne pridejo prav. Prav tako sem se odločila, da ne bom pisala o svoji poti k duhovnosti. Tisto, kar želim v tem prispevku prenesti, je namreč predvsem, kaj v tem trenutku lahko ponudim, dam in na kakšen način delujem.

FREY YOUR SOUL

Trenutno sem osredotočena na pisano besedo. Preko bloga Moje osvobajanje in odgovorov na vaša vprašanja poskušam podati nekoliko drugačen način mišljenja, s katerim spodbujam posameznika, da se počasi prične osvobajati bolečih čustev, ki jih nosi v sebi. Izhajam iz karmične diagnostike in s pomočjo intuicije poskušam najti vzroke, ki posameznika v tistem trenutku omejujejo. Pomagam mu razumeti, zakaj se vedno znova znajde v enakih vzorcih delovanja tako v odnosu do sebe kot do drugih. Zakaj se pojavljajo določene težave v partnerskem odnosu, v družinskem ali službenem krogu. Zakaj se nenehno pojavljajo enake prepreke, težave, zaradi katerih ne more napredovati v službi ali življenju nasploh. Ali zakaj je prišlo do bolezenskega stanja ali zdravstvenih težav na splošno. 

To je pristop, s katerim želim posameznika motivirati, da preko spoznavanja in razumevanja sebe sprejema, odpušča in išče rešitve, ki so v najvišje dobro vseh. Da se postopoma osvobaja in posledično veča kvaliteto svojega življenja. Da začne spoznavati, kaj v resnici pomeni imeti se rad. In kaj pomeni ljubezen, po kateri vsi tako hrepenimo.

Občutki in čustva so moje vodilo. Skoznje potujem in raziskujem naš mali notranji svet, ki je odgovoren za vse, kar se nam dogaja. Ki odraža, kar v resnici smo, a se tega ne zavedamo. 

Svoja razmišljanja na temo otrok in starševstva delim na spletni strani www.childsfairytale.com in na strani zasebnega vrtca Metulj, www.vrtec-metulj.si.

NOTRANJI SVET – SRČIKA MISELNOSTI FREY YOUR SOUL

Sanja Rozman pravi: »Da bi lahko okrevala, bo morala svoje 'svetove' združiti navznoter in navzven. Najprej navznoter, kajti kdor poskuša vnesti spremembe samo v zunanji svet, je obsojen na ponavljanje travme.« (Rozman S., 192–193)

V danem trenutku smo takšni, kot smo. Sprejmimo se! Živimo življenje takšno, kot je. Sprejmimo ga! Smo odraz našega (trenutnega) notranjega sveta, ki ga ne moremo izbrisati niti se pretvarjati, da ne obstaja. Ta svet je odraz minule poti naše duše, naših prednikov, časa našega bivanja v maternici, vsega, kar smo v življenju doživeli, celo postavitve planetov v trenutku našega rojstva (Ogorevc, 2011). 

Preteklih dogodkov, misli, čustev, delovanja tako nas samih kot naših prednikov ne moremo spremeniti. So del nas in vedno bodo ostali zapisani v našem biopolju. A kljub temu lahko naš notranji svet spreminjamo. Človek namreč ni le telesno, temveč tudi duhovno in energijsko bitje. To pomeni, da s spreminjanjem svojega odnosa do sebe in življenja nasploh spreminjamo tudi energijo znotraj nas. Kot pravi Marjan Ogorevc, je spreminjanje značajskih lastnosti, ki so v našem življenju zelo moteče, način samozdravljenja. Vendar je to proces, ki lahko traja nekaj časa.

V delu nezavednega, nam neznanega, se proces sproščanja energijskih blokad prične z ozaveščanjem in s sprejemanjem ter odpuščanjem. Pri procesu ozaveščanja, sprejemanja ter odpuščanja nam lahko pomaga terapevt na različne načine; tudi s karmično diagnostiko.

Vedeti je treba, da je trajni premik odvisen izključno od tega, koliko je posameznik zmožen spremembo ponotranjiti. Trden namen in moč volje sta odvisna samo od njega, zato zunanjih »krivcev« ni mogoče iskati.

Verjamem, da je marsikoga zbodel ali celo sprovociral zadnji stavek, kjer omenjam »krivce«. Za zdaj le toliko (v naslednjih prispevkih več o tem), da s tem ni mišljeno, da tistega, ki nas je prizadel, opravičujemo oz. njegova negativna, destruktivna dejanja upravičujemo, saj gre za osvobajanje nas samih (!). In s tem, ko se postopoma osvobajamo, prekinjamo »zlo«, ki nam je bilo zadano. Če tega ne naredimo, se vplivi storjenega zla nadaljujejo preko nas. Čeprav nismo krivi, smo odgovorni za svoje življenje, življenja svojih potomcev ... in širše.

 

Vir:
-       Rozman S. in Mija, Pogum - Kako preboleti travmo, Modrijan založba d.o.o., Ljubljana 2015, 192-193)
-       Ogorevc M., Sodobna bioterapija – s poudarkom na karmični diagnostiki in integralni biorgonomiji: napotki za bioterapevte in uporabnike zdravilskih storitev, Brežice: samozal., Brežice 2011, 142)